Két görög sziget is bekerült 2019-ben a világ 50 legjobb úticélja közé - lássuk melyek azok!

Görögország , és főleg a görög szigetvilág, olyan utazási célpont turisták milliói számára, akik anyagilag is könnyedén megtudják közelíteni a kék tengert...

Görögország , és főleg a görög szigetvilág, olyan utazási célpont turisták milliói számára, akik anyagilag is könnyedén megtudják közelíteni a kék tengert, a fehér-kék házakat és az elképesztő élményt nyujtó tengerparti hangulatot, sokat sem kell hozzá utazni és miért fizetne az ember a legközelebbi tengerpartért, ha a németekből vagy a Közép-Európaiakból indulunk ki, ha Görögország sem nem drága, sem nincs messze? !

 paros-taverna-limani.jpg

A görög szigetvilág  tökéletes hely a pihenésre, mivel a kék és kristálytiszta víz idilli tengerparti-világ már alapvetően kielégítő tud lenni. A Big 7 Travel  utazási iroda felmérése szerint természetesen nem maradhatott ki  a világ 50 legjobb szigete közül egy-két görög sziget sem. Konkrétan kettőről beszélünk. Itt felhívom a figyelmet, hogy nem ár-érték arányt néztek, ezek repcsivel viszonylag bonyolultan megközelíthetők és drágák is hozzávetőlegesen.

Több mint 5000 ember vett részt ebben az úgynvezett válogatáson vagy kutatáson. A világ legjobb szigete 2019-ben  Flatey Island, egy apró sziget Izlandon, amelyet mindössze öt ember lakja! A 2. helyen a híres Palawan (Palauan) sziget található a Fülöp-szigeteken, a harmadik helyen pedig az Espiritu Santo (Espiritu Santo) sziget található Vanuatu-ban. Az első öt helyet a norvég Sommarøy és a horvátországi Korcula-sziget tölti be. Érdekes, hogy ezek a szigetek is nehezen megközelíthetők és bizony mélyen a pénztárcába kell nyúlni, ellentétben mondjuk Krétával, Zakynthossal vagy Kefaloniával, Karphatossal.

A listát kiegészítő görög szigetek az Égei-tengeren vannak, és mindkettő a Kikládokhoz tartozik. Nem csoda, a Kykládok messzebb vannak, jellegzetes szigorú építkezési rend van, eléggé drágák és igazi luxusszigetnek számítanak. Legtöbnek nincs reptere sem, mert igen picik. Az egyik díjnyertes sziget természetesen  Santorini, amely a 20. helyre került,  valamint Párosz( Paros), amely 47. helyre tudott csak kerülni. A lista szubjektív természetesen és az amerikaiaknak mások a pritorítások, mint bármely európai nyaralónak.

Santorini híres  a csodálatos Oiaia-ban lemenő napról, a festői sikátorok kilátásáról, míg Párosz - amelyet a BBC is hirdet - lenyűgöző homokos strandjai, türkizkék vizei és éjszakai élete miatt. Ez mondjuk igaz lehet Symire és Mykonosra is ugyanúgy, de Santorini jellegzetes turista állomás, Paros pedig nagyon jól van marketingelve.

Az a baj, hogy az én saját listám szerint mindegyik sziget görög lenne, szóval igazságtalan szavazás alakulna ki, de hát..ami szép, az szép !

Forrás : Iefimerida.gr