Thessaloniki : görög nyelvórák menekültek számára.

Thesszaloniki önkormányzatának Bevándorló-ügyi Integrációs Központja által kiírt intézkedés, a görög iskolákba való zökkenőmentes beillesztés céljából.

Ingyenes görög és perzsa nyelvórák lesznek elérhetők 6–17 éves  menekült gyermekek számára, Thesszaloniki önkormányzatának Bevándorló-ügyi Integrációs Központja által a görög iskolákba való zökkenőmentes beillesztés céljából.

 

"Ez a „React” program keretében zajló akció az UNICEF és a Rescue Training International, a SolidarityNOW és a Praksis közreműködésével valósul meg" - mondta Thessaloniki önkormányzat polgármester-helyettese, Haris Aidonopoulos.

 

Az iskola délutánonként  tart nyitva majd  a Thesszaloniki Interkulturális Gimnáziumban és az kezdő szintű perzsa, görög és angol órákat minden hétfőn és pénteken 17: 00-18: 30 között tartják  az ott tanuló önkéntes oktatók. Az osztályok 6–12 éves és 13–17 éves korosztály besorolásban.

 sxoleio-11-9-2019.jpg

Ugyanakkor, a polgármester hangsúlyozta,  továbbra is fennáll a probléma az tolmácsok felvételével, akiket az iskolában alkalmaznának. Eddig csak egyet találtak, és további kettőt keresnek a megfelelő oktatói munka elvégzéséhez.

 

A perzsa nyelvi örökséggel foglalkozó kiskorúak első  órájára  ma 17.00-kor kerül sor az Interkulturális Gimnáziumban. A regisztráció 10:21-ig tart majd.

 

Az integrációs program Európa szerte egyedülálló a görögök részéről, ez nem a migráció elkerülésére szolgál, hanem éppen az teljeskörű integrációra.

 

 

Forrás : iefimerida.gr