Merkel és Mitsotakis értekeztek a menekült kérdésről.

Görögország még mindig az integráció mellett van.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár pénteken találkozott egymással és tárgyaltak szinte egész nap , atekintetben, hogy  a Törökország felől érkező hullám igen jelentősen megváltoztathatja a migrációról való gondolkodást Európában.  

mitsotakismerkelll-thumb-large1-thumb-large.jpg

A szerdai napon az Európai Számvevőszék elkezdte sürgetni az Európai Uniót, hogy foglalkozzon a hiányosságokkal a görögországi és olaszországi bevándrolás enyhítésében, és vonjon le tanulságokat kudarcairól, még mielőtt egy új  fajta migrációs-válság megragadná a teljes kontinenst.

A hivatalos kormány adatai szerint összesen 2 1515 migráns szállt ki az égei-tengeri szigetekre november 1. és 14. között. Az új “érkezők” csatlakoztak az állami táborokhoz, amelyek már erősen zsúfoltak, mivel a hatóságok igyekeznek fokozni a be és kiszállításokat a szárazföldön található létesítményekbe. 

A beszélgetést követően új fajta bevándrolás-ügyi politikában egyeztek meg, melynek előkészületei a következő hónapban meg is kezdődnek, addig is még tárgyalások várnak az európai vezetőkre. 

Mitsotakis megjegyezte, hogy olyan országoknak érdemes elsősorban erről értekezni, akiket érint a migrációs válság kezelése, ahol vannak táborok és akiknek szüksége van segítségre.

 

forrás : kathimerini.gr