100 éves a “Kathimerini” görög hírlap

Ünnepel az egész görög sajtó.

kath8-thumb-large.jpg

“ Azt mondják, hogy a szerkesztőszoba az az újság szíve. Legalábbis az biztos, hogy minden létfontosságú szerv megtalálható az egész sajtó-világban, ahol a szavak tovább élnek a papíron, majd az olvasók által vűlik igazán hírértékűvé minden szó. 

“ Nincs is jobb helyszín a 100 éves Kathimerini ünneplésére tehát, mint maga a szerkesztőszoba, ahol  a kreatív csapat dolgozik. “-  köszöntötte Themistoklis Alafouzosz főszerkesztő és Alexis Papachelas, az esemény rendezője a közönséget.

“Az olvasásói kapcsolat  egy élő kapcsolatnak számít” - tette hozzá Alafouzos.

“Minden kiadás újra és újra magában foglalja az egész szerkesztőség munkáját :  Önöket, minket, azokat, akik látszanak, és azokat is , akik láthatatlanok. “

A 100 éves Kathimerini ünnepi fogadásán megjelent Kyriakos Mitsotakys Miniszterelnök is. A lap az I. Világháború lezárását követő évben indult el, 1919 júniusában. Az ünnepi ceremónián a stáb készített egy videómontázst, amelyben 1919 és 2019 között látható képek voltak láthatók, minden évben egy-egy.

A görög sajtó ezzel a lappal a feltétlen szabadságot, odaadást, mesteri szerkesztői munkát és úgy egyébként az egész görög sajtót ünnepelték.

 

Forrás : Kathimerini.gr