Thomas Cook( Neckerman) a csőd szélén – bajok a görög turizmusban.

Csőd közeli állapotba jutott az egyik legrégebbi utazási iroda, a Thomas Cook- írja a brit media.

Csőd közeli állapotba jutott az egyik legrégebbi utazási iroda, a Thomas Cook- írja a brit media. Egyes kikövetkeztetések szerint  csak állami intervenciók, vagyis gazdasági beavatkozások  menthetnék meg a vállalatot. A cég ugyanakkor folyamatos finanszírozókat, mecénásokat keres a bukás elkerülésére.

A hitelezők kielégítéséhez szükséges 200 millió font( kb. 75 milliárd forint) egy része is magánbefektetőktől származik. Az utazási iroda utolsó reménye, ha a csődeljárást követően a brit kormány megkapja a mentési kölcsönt. A társaság és a kormány közötti viták azonban még folytatódnak. A The Times nyilatkozata szerint a Downing Street nem kíván a dologba beleavatkozni.

A Thomas Cook igazgatósága ma vasárnap ül össze. “ Holnap tudjuk csak meg, ha találnak egyántalán megoldást a problémára és hogy a társaság fennmarad e.

A TSSA szakszervezet, amely a munkavállalókat képviseli, Adria Lindsom az üzleti és ipari miniszternek küldött levelében sürgeti az ügy  fontosságát és "készen áll arra, hogy valódi pénzügyi támogatással segítse a Thomas Cookot". "A társaságot mindenképpen meg kell menteni. Egyik komoly brit kormány sem hagyja jóvá ennyi munkahely elvesztését "- mondta Manuel Cortes a TSSA főtitkára. 

A Thomas Cook világszerte 22 000 embert foglalkoztat, ebből 9 000 az Egyesült Királyságban. A múlt hónapban Thomas Cook, az üdülési csomagok úttörőjének számító cég  a 900 millió font összegű feltőkésítési terv legfontosabb feltételeivel állt elő a kínai tulajdonban lévő Fosun, valamint a bankok körében. Ez a pénz azonban nem elég, és becslések szerint további 200 millió font szükséges az üzleti tevékenység folytatásához.

 

Forrás : zantetimes.gr