Mitsotakis ismét Amerikában járt.

Mitsotakis és Trump egyébként most mindketten New York-ban vannak ezen a héten, az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének 74. ülésszakán.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszter és felesége, Mareva Grabowski-Mitsotakis szerdán este részt vett Donald Trump amerikai elnök és Melania Trump vacsoráján az ENSZ Közgyûlésének küldötteinek tiszteletére.

Mitsotakis és Trump egyébként most mindketten New York-ban vannak ezen a héten, az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének 74. ülésszakán.

mitsotakis.png

A két vezető közötti kedd esti találkozót azonban visszavonták, miután az amerikai demokraták hivatalos vádjogi vizsgálatot indítottak az elnökkel szemben azon állításokkal kapcsolatban, hogy külföldi hatalom segítségét kérte Joe Biden politikai riválisának károsítása érdekében.

Röviddel a tervezett ülés előtt az elnök visszatért a Trump Towerbe „végrehajtási időre”, hogy meghallgassa Nancy Pelosi ház elnököt, aki bejelentette a hivatalos vádjogi vizsgálatot.

A találkozó visszavonása a görög ellenzéki média spekulációjára vezetett, hogy Trump soha nem tervezett megbeszélést Mitsotakissal.

Csütörtökön azonban az amerikai athéni nagykövetség szóvivője megerősítette, hogy a találkozót valóban két nappal korábban tervezték meg :

„Trump és Mitsotakis miniszterelnök közötti találkozót szeptember 24-én, kedden, New Yorkban tartották volna. Sajnos az ütemezési korlátozások miatt az ülést végül lemondták.

Az Egyesült Államoknak és Görögországnak régóta fennálló, szilárd és sokrétű partnersége van. A közelgő Athén-stratégiai párbeszéd az Egyesült Államok és Görögország között hangsúlyozza kölcsönös elkötelezettségünket az együttműködés elmélyítésében ”- tette hozzá a szóvivő.

 

forrás : kathimerini.gr