Az ókori görögök jövőbelátó találmányai.

Hi-tech ókori görög találmányokkal nyitja kapuit a Museum of Thessalia.

Mit szólna , ha valaki azt mondaná, hogy a robot nem a modern világ találmánya, vagy hogy a mozi, a film nem olyasmi, amelyet a Lymeier testvérek találtak fel  a huszadik század elején, hanem  mindkettőt az ókori görögök ötlete szülte több ezer évvel ezelőtt.

picture1.png 

Vigasztaló mosollyal és egy orvos, lehetőleg neurológiai szakember látogatásának ajánlásával reagálna, ugye ? ... DE még mielőtt az orvosi segítségre szorulók osztályozására sietnénk, egy sétát illik tenni az ókori görög technológiai múzeumban, ahol Costas Kotsanas meggyőzi majd Önt is , hogy változtasson véleményén ... nemcsak ezekben a dolgokban , hanem tucatnyi más érdekes kérdésben is a találmányokat illetően, amelyeket véleményünk szerint az ókori görögök készítettek, és nagymértékben befolyásolva a modern nyugati kultúrát a későbbiekben.

Az Elefteria  meglátogatta a múzeum azon helyiségeit, amelyek a jövő kedden nyitják meg kapuit a thesszáliai (korábban Carrefour) közönség számára , a Larissa Kamara alelnökével és a Kereskedelmi Kamara fejlesztési elnökével, Dimitris Papal úrral karöltve, közösen nyitják meg a kiállítást.  Érdemes megjegyezni, hogy az ókori görög technológiai múzeum a Larissába érkezése előtt Dél-Koreában volt - ahol nagy sikert aratott - és folytatja útját, miután helyet foglalt itt is,  Larissaban korunk, Japán technológiai Mekkájában.( Gondolják ezt a görögök magukról, ha-ha )

A kiállított találmányok  közül néhány, amelyeket a múzeum látogatói láthatnak, és amelyekkel kölcsönhatásba léphetnek, az Ironoszféra (az emberiség első mozdonya), a Ptolemaiosz csillagszórója, a vas "eladó" (érmével működtetett váza), a Pythagorai Tarantino íjász elsõ autonóm repülõgépe, az elsõ automatikus humanoid pincér (robot fajta), az automatikus jármű-báb  a Heron, automata hidraulikus óra a Ktészibiosz, és természetesen egy példányt is láthatnak az Antiküthérá-ról , a feltételezett első számítógépről  az emberiség történelmében.

 

Forrás : eleftheria.gr