A vám és tehermentes görög oliva.

A görög olívaolajat és olívabogyót ezennel mentesítik az Egyesült Államok kormánya és az Európai Unió által előírt közelmúltbeli tarifák alól - jelentették be csütörtökön.

Az Amerikai Kereskedelmi Hivatal nemrégiben tette közzé az európai termékek teljes listáját, amelyekre október 18. után 25% -os tarifa vonatkozik, amikor azok USA –beli piacra lépnek.Ez annak a következménye, hogy a Trump Administration nemrégiben úgy döntött, hogy további vámot vet ki az EU 7,5 milliárd dollár értékű EU-árucikkekre és -termékekre, az USA és az EU közötti folyamatban lévő kereskedelmi háború részeként, részben a repülési antagonizmus miatt Washington és Brüsszel között.

olive-oil-tariffs-e1570187311971.jpg

A görög olivabogyó és olaj mentesül ezalól a törvény alól, így továbbra is vám és adómentesen élvezhetjük az isteni nedűt.

További előnyt jelent a görög exportőrök számára, hogy a görög termékekkel leginkább versenyképes spanyol és francia áruk vámjai megemelkednek, míg a görög termékeké nem, sőt nem is vámolják.

A görög kormány minden lehetséges alkalommal felvetette a kérdést az amerikai kollégákkal egyezkedve, megjegyezve az olívaolaj-ipar nagy jelentőségét a görög gazdaságban. Most célba ért a küzdelem.