Volos okos várossá válhat tanszéki javaslatra.

Információs platform létrehozását kezdeményezi az University of Thessalia, hogy a körzet egyik legfejlődőképesebb városa Volos, a Pilio-félsziget gyögyszeme úgynevezett „ okos várossá” váljon.

Információs platform létrehozását kezdeményezi az University of Thessalia, hogy a körzet egyik legfejlődőképesebb városa Volos, a Pilio-félsziget gyögyszeme úgynevezett „ okos várossá” váljon.

A platform maga a régió kombinált kereskedelmi hálózatával, intelligens alkalmazásokkal, az e-kormányzat színvonalának javításával, a városi közlekedés fejlesztésével , a közvilágítás kezelésével és egyéb gazdálkodási intézkedésekkel foglalkozna- írja felterjesztésében a University of Thessalia.

Ez egy olyan jellegű felterjesztés, illetve tervezet, ami alapjaiban rengetné meg a város adta lehetőségeket és valamilyen főszerepet szánna  neki kereskedelmi- gazdasági , illetve infrastrukturális kérdésekben, amire például nagyobb város, Thessaloniki, esetleg alkalmatlan is lehetne.  Az Információs és Technológia-kutatási tanszék szerint ez egy olyan út, amely Volos tengeri kapcsolatait is erősíteni a környező szigetekkel, országokkal, persze kereskedelmi és egyéb külkapcsolati szemszögből. Ez mind intelligens, kreatív technológiával, alkalmazásokkal történne meg.

A Thesszália Egyetemen benyújtott posztgraduális disszertáció az intelligens és kreatív alkalmazások fejlesztésével a Volos-település átfogó fejlesztési erőfeszítésének útjára mutat. Mahi Papadam, a település-fejlesztési minisztérium  titkára megvizsgálta az adatokat, és javaslatot tett az innováció és a fenntartható formatervezés koncepciójára, mint kulcsfontosságú eszközökre a városi tér és a városi funkciók átalakításában és újradefiniálásában. Manapság a modern városi központok tervezése egyre inkább a várostervezés ezen új, intelligens dimenziója által kínált eszközök alkalmazására összpontosít, hogy megbirkózzon a városi környezetet érintő nyomásokkal és városi problémákkal.

Volos "mögött" fekszik a struktúrák és funkciók "intelligenciája" – írja Papadam.

Forrás: e-thessalia.gr