A föld ajándékai görög földön.

A „Yesignósias” , vagyis a Kóstoló Fesztivál.

Ősszel a természetet gyönyörű sárga ruhát vesz fel, ez így van  Agia városában is ,a  festői Skete-ben, burkolt sikátorokkal és panorámás kilátással az Égei-tengerre készül a megalapozott agroturizmus. A helyi kulturális esemény itt a „Γευσιγνωσίας” , vagyis a Kóstoló Fesztivál, amelyet a Skete és az Agiokampos Környezetvédelmi Társaság szervez minden évben, a Skete városában lévő helyi közösséggel együtt. 

 

Célja a gesztenye és természetesen a régió összes mezőgazdasági termékének bemutatása, népszerűsítése, valamint a kereskedelmi és szakmai kapcsolatok fejlesztése.

 

Az ünnepség, amely egybeesik a gesztenye betakarításának befejezésével, műtermékekben, feldolgozott szövetkezetekben, hagyományos étel- és gyógynövény műhelyekben, gazdaságokban, gyógynövény kozmetikumokban, kézzel készített alkotásokban és a hagyományos kóstolható magvakban gazdag.

 72d78d48f107e47d64e8f3549cff0484_xl.jpg

Úgy is hívják, hogy a „ föld ajándékainak” ünnepsége. Konkrétan azt ünneplik ,hogy van mit termelni és betakarítani.  Az őszi mulatság fő terméke a gesztenye minden formája. Tehát, sült gesztenye, főzött gesztenye, desszert gesztenye, vagyis sósan és édesen egyaránt és a jó tsipuro, ami természetesen gesztenyéből van erjesztve.

 

 

 

Forrás : eleftheria.gr